Business Internaţional

Ţara care moare încet dar sigur: Coreea de Sud are cea mai mică rată de fertilitate din lume

Ţara care moare încet dar sigur: Coreea de Sud are cea...

Autor: Petru Mazilu

22.02.2023, 12:34 2089

Rata de fertilitate din Coreea de Sud, deja cea mai scăzută din lume, a scăzut din nou, marcând încă un eşec al autorităţilor în campania privind înmulţirea populaţiei. 

Organismul naţional de statistică din Coreea de Sud a anunţat miercuri că rata de fertilitate (numărul mediu de copii aşteptat pentru fiecare femeie) a scăzut la 0,78 în 2022, de la 0,81 în 2021, potrivit CNN. Ţările au nevoie de o rată de fertilitate de 2,1 pentru a menţine o populaţie stabilă, în absenţa imigraţiei, au stabilit specialiştii.

Rata natalităţii în Coreea de Sud a scăzut în permanenţă din 2015, iar ţara a înregistrat pentru prima dată mai multe decese decât naşteri în 2020. Tendinţa a continuat şi în 2022 ţara a înregistrat aproximativ 249.000 de naşteri şi 372.800 de decese. Scăderi demografice asemănătoare sunt observate şi în alte ţări asiatice, inclusiv în Japonia şi China.

În ultimii 16 ani, autorităţile din Coreea de Sud au cheltuit 200 de miliarde de dolari pentru a schimba situaţia, dar măsurile au fost ineficiente.

Experţii spun că printre motivele acestor schimbări demografice în întreaga regiune se numără locurile de muncă solicitante, stagnarea salariilor, creşterea costului vieţii, schimbarea atitudinilor faţă de căsătorie şi egalitatea de gen şi deziluzia în creştere în rândul generaţiilor tinere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO