Business Internaţional

Tesla vrea să investească până la 3 miliarde de dolari într-o fabrică în India, care la o capacitate maximă ar urma să producă 500.000 de maşini pe an. Elon Musk a fost atras de scăderea tarifelor după mai multe discuţii cu oficialii indieni

Tesla vrea să investească până la 3 miliarde de...

Autor: Valeriu Dănilă

03.04.2024, 19:20 1783

Tesla va trimite în această lună o echipă în India în căutarea celui mai potrivit loc pentru o nouă fabrică în valoare de 2-3 miliarde de dolari, scrie FT.

Acest pas vine după ce guvernul Indian a anunţat scăderea tarifelor de import ale maşinilor electrice pentru companiile care se angajează să producă în ţară în următorii trei ani.

Tăierea tarifelor a fost concesie dorită de Tesla timp de ani de zile pentru a considera o investiţie în ţară.

O investiţie confirmată ar fi un avantaj major pentru premierul indian Narendra Modi înaintea alegerilor parlamentare care încep în această lună.

Modi l-a încurajat pe Elon Musk să investească în ţară în cadrul unei vizite în SUA de anul trecut. Elon Musk a declarat atunci că Tesla „va fi în India cât mai curând posibil”.

Compania Tesla le-a spus oficialilor indieni că ia considerare producerea unui model mai mic şi mai ieftin, sub 30.000 de dolari, la noua fabrică.

Planurile Tesla ar cuprinde o investiţie iniţială cuprinsă între 2 şi 3 miliarde de dolari, iar fabrica ar urma să producă 500.000 de autovehicule pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO