Business Internaţional

Toyota va investi încă 8 miliarde de dolari în fabrica sa de baterii pentru vehicule electrice din Carolina de Nord. Proiectul va costa 13,9 miliarde de dolari până în 2030 şi va creea 5.000 de locuri de muncă. „Este o oportunitate uriaşă care va schimba cu adevărat traiectoria economică, nu doar pentru comunitatea locală, ci pentru întregul stat decenii de-a acum”

Toyota va investi încă 8 miliarde de dolari în fabrica...

Autor: Valeriu Dănilă

31.10.2023, 20:11 145

Toyota va investi încă 8 miliarde de dolari în fabrica sa de baterii din Carolina de Nord, cea mai mare investiţie a unui producător auto străin de la adoptarea Inflation Reduction Act în 2022, scrie Financial Times.

Suplimentarea fondurilor va duce investiţia la un total de 13,9 miliarde de dolari până în 2030, creând 3.000 de locuri muncă noi, peste cele 5.000 deja existente. Toyota spune că fabrica, una dintre cele mai mari din afara Japoniei, va fi „epicentrul producţiei de baterii litiu-ion în America de Nord”.

Inflation Reduction Act (IRA), program susţinut de administraţia Biden, include 370 de miliarde de dolari în subvenţii pentru a sprijini producţia de baterii şi vehicule electrice, respectiv decarbonizarea economiei SUA.

„Anunţul de astăzi întăreşte angajamentul Toyota faţă de electrificare şi reducerea emisiilor de carbon, creând locuri de muncă şi sprijinind creşterea economică din regiune”, a declarat Sean Suggs, preşedintele Toyota Carolina de Nord.

Statul american a oferit companiei Toyota stimulente în valoare de cel puţin 900 de milioane de dolari pentru construcţia fabricii, unul dintre cele mai mari proiecte din istoria Carolinei de Nord.

„Este o oportunitate uriaşă care va schimba cu adevărat traiectoria economică, nu doar pentru comunitatea locală, ci pentru întregul stat decenii de-a acum”, a explicat Christopher Chung, directorul departamentului de dezvoltare economică din Carolina de Nord.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO