Business Internaţional

Traficul prin Canalul Suez, dat peste cap de un petrolier defect

Traficul prin Canalul Suez, dat peste cap de un petrolier...

Autor: Petru Mazilu

04.06.2023, 15:24 51

Un petrolier care s-a defectat în timp ce trecea prin Canalul Suez a dat peste cap traficul prin zonă.

Incidentul a avut loc duminică. Nava Seavigour, sub pavilion maltez, a suferit o defecţiune la 12 kilometri, a declarat George Safwat, purtător de cuvânt al Autorităţii egiptene a Canalului Suez.

Vaporul s-a oprit într-o secţiune a canalului în care încape o singură navă şi a fost remorcat de remorchere până la o porţiune mai lată. Cel puţin opt nave aflate în spatele Seavigour au fost nevoite să oprească şi să aştepte finalizarea operaţiunii.

Incidente asemănătoare s-au mai produs în ultimii ani în Canalul Suez. Cel mai grav a fost în martie 2021, atunci când nava Ever Given încărcată cu containere s-a izbit de mal, blocând canalul timp de şase zile şi provocând întârzieri şi pierderi uriaşe în comerţul mondial.

Canalul a fost deschis în 1869 şi a devenit o rută comercială crucială. Aproximativ 10% din comerţul mondial se desfăşoară prin Canalul Suez, iar veniturile obinute anul trecut au ajuns la valoarea record de 8 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO