Business Internaţional

Trei mari bănci din Ungaria se gândesc să se retragă de pe piaţă din cauza suprataxării sistemului

Autor: Radu Racu

12.10.2010, 13:26 39

Trei mari bănci din Ungaria iau în considerare retragerea de pepiaţă, din cauza taxei speciale asupra sectorului impusă de guvern,conform unui ziar local, citat de Portfolio.hu.Cotidinul Népszava a scris marţi că băncile - care se situează înfuncţie de active în apropierea liderului OTP - se gândesc săpărăsească piaţa, însă nu a atribuit informaţia niciunei surse.

Potrivit Nepszava, băncile respective apreciază că impozitulsuplimentar introdus de guvern la începutul lunii iulie esteexagerat, în condiţiile în care ele înregistrează performanţefinanciare foarte slabe. Publicaţia notează că 12 bănci din Ungarianu au profituri suficient de mari pentru plata impozitului.

Printre băncile vest-europene prezente pe piaţa ungară se numărăErste, Intesa Sanpaolo, prin intermediul CIB Bank, Raiffeisen,UniCredit şi KBC.

Directorul executiv al Erste, Andreas Treichl, a afirmat lunipentru Financial Times că "banca este nemulţumită" iar suprataxareasistemului bancar "nu este un pas necesar". Deşi Treichl a spus cănu vede circumstanţe în care ar putea părăsi piaţa ungara, aavertizat că "avem mijloace să arătăm ca nu se poate face orice cunoi. Sunt alte ţări unde putem investi mai mult".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO