Business Internaţional

Ucraina se pregăteşte de o nouă ploaie de foc: Alarme de raid aerian au sunat în toată ţara

Ucraina se pregăteşte de o nouă ploaie de foc: Alarme...

Autor: Dorin Oancea

10.02.2023, 10:39 68

Explozii au fost auzite în capitala ucraineană Kiev şi în regiunea înconjurătoare, potrivit unor rapoarte. Alerte de raid aerian au răsunat în toată Ucraina în această dimineaţă, după ce forţele ruse au lovit infrastructuri critice în mai multe părţi ale Ucrainei.

Administraţia oraşului Kiev a declarat că apărarea aeriană funcţionează în capitală, ceea ce înseamnă, probabil, că exploziile sunt explozii ale apărării aeriene care doboară rachete, notează Sky News.

Operatorul ucrainean de electricitate Ukrenergo raportează întreruperi de energie electrică în unele zone după ce infrastuctura energetică a fost lovită.

Într-o declaraţie pe Telegram, Ukrenergo a spus "Din nefericire, mai multe instalaţii de infrastructură de înaltă tensiune din regiunile estică, vestică şi sudică au fost lovite, provocând întreruperi de energie electrică în unele zone. În plus, pe timp de noapte, ruşii au atacat infrastructura energetică cu drone şi rachete, vizând centralele electrice şi instalaţiile sistemului de transmisie. Pentru a minimiza posibilele consecinţe ale atacului şi pentru a păstra sistemul energetic, Ukrenergo ia măsurile preventive necesare şi se aplică opriri de urgenţă."

Locuitorii sunt îndemnaţi să rămână în case. De asemenea, oficialii au declarat că au ordonat oprirea de urgenţă a energiei electrice în întreaga ţară în urma atacurilor asupra infrastructurii din Zaporojie şi Harkov.

"Există o mare ameninţare de atac cu rachete. Vreau să subliniez din nou - nu ignoraţi sirenele de alertă aeriană", a declarat Serhiy Popko, şeful administraţiei militare a oraşului Kiev.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO