Business Internaţional

UE alocă fonduri suplimentare în valoare de 135 milioane de euro programelor de cooperare cu Republica Moldova şi Ucraina

UE alocă fonduri suplimentare în valoare de 135...

Autor: Mediafax

16.08.2023, 18:27 65

Comisia Europeană a anunţat, miercuri, redirecţionarea a 135 de milioane de euro, alocate iniţial pentru cooperarea cu Rusia şi Belarus, pentru programe destinate Republicii Moldova şi Ucrainei.

"Comisia Europeană a decis să transfere 135 de milioane de euro din Instrumentul de Vecinătate, Dezvoltare şi Cooperare Internaţională, planificate iniţial pentru programe interregionale cu Rusia şi Belarus în perioada 2021-2027, altor programe regionale cu Ucraina şi Republica Moldova", anunţă Comisia Europeană, într-un comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

"Decizia de anulare a cooperării prevăzute iniţial cu Rusia şi Belarus prin programele interregionale este rezultatul războiului brutal al Rusiei împotriva Ucrainei. Sunt bucuroasă că fondurile prevăzute iniţial pentru această cooperare vor fi alocate programelor UE cu Ucraina şi Republica Moldova. Acest lucru va ajuta la consolidarea cooperării între regiunile UE şi entităţile locale cu partenerii ucraineni şi moldoveni", a declarat Elisa Ferreira, comisar european pentru Coeziune şi Reforme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO