Business Internaţional

ULTIMĂ ORĂ. Fostul preşedinte american Donald Trump afirmă că ar putea fi inculpat în ancheta privind violenţele produse la Capitoliu

ULTIMĂ ORĂ. Fostul preşedinte american Donald Trump...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

18.07.2023, 19:35 156

Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat în scrutinul prezidenţial din 2024, a anunţat marţi că a fost înştiinţat oficial că riscă să fie inculpat în ancheta privind violenţele produse la sediul Congresului în ianuarie 2021.

Donald Trump a declarat marţi, conform site-ului Axios.com, că a primit o scrisoare oficială din partea procurorului special Jack Smith. "Mi s-a transmis că sunt vizat de investigaţia unui juriu federal privind violenţele din 6 ianuarie şi că am la dispoziţie un timp foarte scurt, patru zile, pentru a mă prezenta la instanţă, ceea ce înseamnă aproape de fiecare dată detenţia temporară şi inculparea", a afirmat Donald Trump.

Biroul procurorului special Jack Smith nu a făcut niciun comentariu pe această temă.

Nu se cunoaşte natura potenţialelor acuzaţii. Procurorul general din SUA, Merrick Garland, i-a încredinţat anul trecut procurorului special Jack Smith ancheta privind presupuse acţiuni ale lui Donald Trump de a obstrucţiona transferul constituţional de putere după scrutinul prezidenţial din 2020, câştigat de Joseph Biden.

Donald Trump, favorit în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Republican în scrutinul prezidenţial din 2024, a fost inculpat deja într-un caz separat, privind gestionarea documentelor clasificate după încheierea mandatului.

Donald Trump neagă orice implicare în violenţele comise de simpatizanţii săi pe 6 ianuarie 2021 la sediul Congresului SUA, în timpul procedurii de validare a rezultatelor scrutinului prezidenţial. În procesul privind gestionarea documentelor clasificate, Trump a pledat nevinovat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO