Business Internaţional

Un adolescent de 15 ani a licitat 15 milioane de dolari pentru o reţetă Coca-Cola din Al Doilea Război Mondial

Un adolescent de 15 ani a licitat 15 milioane de dolari...

Autor: Ştefan Stan

20.05.2013, 11:25 1720

Un adolescent de 15 ani a licitat pe e-Bay 15 milioane de dolari pentru ceea ce ar putea fi o reţetă secretă pentru Coca-Cola, care datează din ianuarie 1943, scrie Business Insider.

Cliff Kluge, un dealer de antichităţi, a pus la vânzare reţeta pe care o găsise printre documentele rămase în urma unei vânzări de proprietăţi imobiliare din statul american Tennessee. Preţul de pornire al licitaţiei a fost de 5 milioane de dolari, dar exista şi posibilitatea achiziţionării directe, pentru suma de 15 milioane de dolari.

 

„Ar fi fost un lucru minunat dacă reţeta şi-ar fi găsit un cumpărător veritabil, dar a licitat un băiat de 15 ani, fără ca oferta sa să fie legitimă”, a declarat Kluge. Dealerul de antichităţi a anunţat că va pune din nou la vânzare formula, după ce va aştepta trei zile, perioada cerută de e-Bay pentru a acorda băiatului posibilitatea să strângă suma pe care a licitat-o.

Compania Coca-Cola susţine că formula este un secret comercial bine păstrat, ţinut într-un seif la muzeul World of Coca-Cola din Atlanta.

Kluge a declarat că nu poate demonstra că reţeta pe care o deţine este cea originală, pentru că numai doi oameni o cunosc, ambii fiind directorii Coca-Cola.
În 2011, show-ul radio The American Life a prezentat ceea ce credea că este reţeta originală de Coca-Cola, scrisă de mână, care în cea mai veche compoziţie conţinea şi cocaină printre ingrediente.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO