Business Internaţional

Un apartament de mărimea unui garaj, scos la vânzare în Londra pentru 1,5 mil. dolari. Galerie FOTO

Locuinţa era cunoscută în perioada victoriană drept "apartament moştenit"

Un apartament de mărimea unui garaj scos la vânzare în Londra pentru 1,5 milioane de dolari

Autor: Luciana Georgescu

06.10.2014, 14:55 1298

Un apartament de dimensiunea unui garaj, localizat în Mayfair, un cartier luxos din Londra, a intrat pe piaţa imobiliară  cu un preţ de pornire de 1,5 milioane de dolari, scrie Yahoo Homes.

Apartamentul are o suprafaţă de 30,5 metri pătraţi şi este format dintr-un hol mic şi camera propriu-zisă, care poate fi folosită atât ca dormitor cât şi ca sufragerie. Baia nu este dotată cu cadă, însă nu este nici foarte aglomerată ţinând cont de spaţiul limitat.

Bucătăria are aproape trei metri pătraţi, însă agentul imobiliar Robert Windsor de la Wetherell a subliniat că “este puţin probabil ca bucătăria să fie folosită vreodată, ţinând cont că apartamentul este situat chiar lângă Le Gavroche”. Le Gavroche este un restaurant renumit în întreaga lume, care a primit trei stele Michelin în aproape jumătate de secol de când a fost deschis.

Locuinţa este poreclită “apartament moştenit”, pentru că în perioada victoriană văduvele demnitarilor primeau astfel de titluri de proprietate după moartea soţilor.  După ce soţul lor deceda, femeile erau obligate să părăsească casa unde locuiau şi să se mute într-un astfel de “apartament moştenit”.

“Apartamentele ”moştenite” din cartierul Mayfair sunt destul de înghesuite astfel încât costurile de întreţinere să fie mici şi o văduvă să îşi poate continua viaţa socială pe care o avea şi înainte, dar la costuri mult mai reduse”, potrivit Wetherell.

Clădirea în care se află apartamentul de 1,5 milioane de dolari a fost contruită în 1928. Wetherell speculează că Lady Virginia Champneys, văduvă a lui Francis Henry Champneys, fondatorul Colegiului Regal de Obstetricienilor si Ginecologilor din Marea Britanie, ar fi putut locui în apartamentul scos la vânzare. “Virginia Champneys a locuit la aceeaşi adresă, iar această proprietate ar fi fost cu siguranţă o maştenire perfectă pentru o văduvă distinsă a acelei vremi”, a anunţat agenţia imobiliară Wetherell. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO