Business Internaţional

Un miliardar ucrainean ataca piata de mangan din Australia

11.10.2007, 21:03 25

Miliardarul ucrainean Gennadi Bogoliubov a obtinut acceptul Comisiei pentru Aprobarea Investitiilor Straine din Australia, pentru oferta de peste 927 de milioane de dolari (655 de milioane de euro) pentru achizitia celui mai mare producator de mangan din tara, Consolidated Minerals, scrie Bloomberg.
Astfel, Palmary Enterprises, companie detinuta de catre Bogoliubov, intra in competitie directa cu alte doua companii pentru achizitionarea Consolidated, respectiv cu Pallinghurst Resources Australia si Territory Resources.
Oferta Terittory Resources expira la 14 octombrie, iar cea a Pallinghurst la 15 octombrie.
Consolidated a anuntat ca cea mai mare dintre ofertele de licitatie primite este cea venita din partea Palmary, oferta expirand la 17 octombrie.
Surse din cadrul Consolidated au declarat ca boardul director al companiei pare sa incline mai mult spre oferta celor de la Palmary.
Comparativ cu cresterea de 19% inregistrata de catre indicele bursier de referinta, anul acesta valoarea actiunilor Consolidated aproape ca s-a dublat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO