Business Internaţional

Un nou scandal în lumea auto. După Volkswagen, încă un gigant se confruntă cu măsuri drastice pentru trişarea testelor privind emisiile

Un nou scandal în lumea auto. După Volkswagen, încă...

Autor: Business Magazin

25.02.2024, 08:11 8217

Ministerul japonez al Transporturilor pregăteşte măsuri împotriva unei filiale a Toyota pentru trişarea testelor privind emisiile de gaze de eşapament, inclusiv posibila retragere a certificării pentru anumite tipuri de motoare, a relatat luni publicaţia Nikkei.

Ministerul va ordona companiei Toyota Industries, cel mai mare producător mondial de motostivuitoare, să ia măsuri pentru a preveni "repetarea comportamentului necorespunzător", a relatat ziarul Nikkei, citat de Reuters.
Toyota Industries, care produce, de asemenea, maşini, textile şi electronice, ar putea pierde certificarea pentru un motor de excavator. Ministerul pare să pregătească o acţiune similară pentru două modele de motoare pentru stivuitoare, a adăugat acesta.

"Autoritatea de reglementare va cântări gravitatea abaterii înainte de a decide dacă va face acelaşi lucru pentru motoarele utilizate la vehiculele Land Cruiser şi la camionetele HiAce", se arată în raportul Nikkei.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO