Business Internaţional

Un producător agricol susţinut de George Soros a strâns peste 300 mil. dolari prin listarea la bursă

Un producător agricol susţinut de George Soros a strâns peste 300 mil. dolari prin listarea la bursă

Autor: Radu Racu

31.01.2011, 12:07 59

O companie agricolă cu activitate în America de Sud, susţinutăde miliardarul american George Soros, a strâns 314milioane de dolari în cadrul unei ofertepublice iniţiale desfăşurate în SUA, scrie Bloomberg.

Adecoagro, cu sediul în Luxemburg a vândut 28,57 demilioane de acţiuni la preţuri la 11 dolari, în scădere faţă deplanul iniţial de emisiune la 15 dolari pe titlu.

Oferta de acţiuni vine pe fondul unor cotaţiirecord atinse pe bursele de mărfuri demateriile prime şi alimente. Adecoagro producezahăr, cafea, soia, porumb, orez şi lapte în fermele din Brazilia,Argentina şi Uruguay.

Ţările emergente sunt nevoitesă ia măsuri disperate din cauza creşterii preţurilor laalimente

Banii obţinuţi din oferta publică vor fi folosiţi pentruconstrucţia unor fabrici de zahăr şibiocombustibil în Brazilia, precum şi pentru achiziţia de terenuriagricole.

George Soros deţine prin intermediul fonduluiPampas Humedas, afiliat la Soros Fund Management33% din Adecoagro. După oferta publică iniţială, companiaintenţionează să-şi reducă participaţia la 21%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO