Business Internaţional

Un raport ONU arată atrocităţile comise de soldaţii lui Putin: Armata rusă a ucis sute de civili în primele zile ale războiului din Ucraina

Un raport ONU arată atrocităţile comise de soldaţii...

Autor: Petru Mazilu

07.12.2022, 15:05 46

Un document al ONU arată că armata rusă a ucis sute de civili în primele zile ale războiului din Ucraina. Cel puţin 441 de civili au fost ucişi într-o perioadă scurtă de timp, a anunţat miercuri Biroul pentru drepturile omului al Naţiunilor Unite.

Biroul Înaltului Comisariat pentru Drepturile Omului (OHCHR) a anchetat execuţii sumare şi atacuri asupra civililor în trei regiuni: Kiev, Cernigău şi Sumî. Este vorba despre violenţele care s-au produs din 24 februarie până la începutul lunii aprilie, când forţele ruseşti s-au retras din cele trei zone, potrivit Sky News.

Conform raportului, forţele armate ruseşti care controlau acele zone au provocat moartea a 441 de civili dintre care 341 de bărbaţi, 72 de femei, 20 de băieţi şi 8 fete. Totuşi, raportul mai arată că numărul real al victimelor din cele trei regiuni este probabil mult mai mare.

În timpul anchetei, au fost adunate probe din 102 oraşe şi sate.

În total, până la 4 decembrie, OHCHR susţine că a numărat 6.702 de decese ale civililor, în monitorizare fiind incluse agresiuni ale tuturor părţilor.

Raportul a mai constatat că multe dintre cadavrele verificate aveau semne care ar putea dovedi uciderea cu intenţie.

Raportul a mai stabilit că Bucha este una dintre cele mai afectate zone. Oraşul din apropierea capitalei Kiev s-a aflat sub controlul trupelor ruseşti din 5 martie până la 30 martie.

OHCHR a documentat uciderea a 73 de civili în Bucha şi este în curs de a confirma alte 105 cazuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO