Business Internaţional

Una dintre cele mai capitaliste tări ale lumii şi-a ales un lider politic socialist, care promite că va frânge influenţa băncilor şi a corporaţiilor dacă va ajunge la putere

Una dintre cele mai capitaliste tări ale lumii şi-a...

Autor: Bogdan Cojocaru

13.09.2015, 15:22 1220

Victoria zdrobitoare a lui Jeremy Corbyn în lupta pentru şefia Partidului Laburist, de opoziţie, din Marea Britanie este fără doar şi poate cea mai mare schimbare din istoria politicii britanice, scrie BBC.

Pentru criticii săi, Corbyn este aproape caricatura arhetipului “stângistului bărbos”, un regres în zilele întunecate ale anilor ’80 când puritatea ideologică era preţuită de laburişti mai mult decât victoria în alegeri, un personaj pe care nu l-ar alege nimeni acum.

Dar pentru armata sa de superteri, Corbyn, duşmanul declarat al austerităţii, este singurul om onest rămas în politică, un personaj care poate fi inspiraţia unei noi generaţii de activişti.

Un accesoriu al stângii britanice timp de peste 40 de ani, politicianul este o figură prezentă aproape permanent la marşuri şi demonstraţii, membru al diferitelor comitete, un campion al cauzelor controversate, un pamfletar neobosit şi un priceput vorbitor prin megafon.  

În urmă cu câţiva ani nici chiar cei mai înflăcăraţi admiratori nu l-ar fi vâzut ca viitor lider al opoziţiei Reginei. Iar aceasta nu doar pentru că el crede în abolirea monarhiei. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO