Business Internaţional

Ungaria vrea aprofundarea relaţiilor cu Rusia şi este de acord cu criticile lui Trump la adresa NATO

Ungaria vrea aprofundarea relaţiilor cu Rusia şi este...

Autor: Mihai Draghici

27.01.2017, 15:54 175

Într-un interviu acordat cu câteva zile înaintea vizitei la Budapesta a preşedintelui rus, Vladimir Putin, Peter Szijjarto a apreciat că regimul de sancţiuni impus Rusiei de Uniunea Europeană este ineficient şi ar trebui modificat. "Poziţia Ungariei faţă de aceste sancţiuni este că sunt inutile", a subliniat Szijjarto, estimând că Ungaria a pierdut oportunităţi de export în valoare de 6,5 miliarde de dolari începând din 2014.

"Ar trebui să ne bucure declinul economic al Rusiei? Nu, regretăm acest lucru", a spus Szijjarto, sublininiind că Budapesta nu consideră Moscova ameninţare.

"Nu consider Rusia ameninţare la adresa Ungariei. Înţeleg şi respect faptul că prietenii noştri polonezi, din ţările baltice au altă poziţie; dar Rusia nu ar ataca un stat membru NATO, nu cred că ar fi în interesul Rusiei", a subliniat Szijjarto.

"Trebuie să începem chiar acum" îmbunătăţirea relaţiilor cu Rusia, a subliniat Szijjarto.

De asemenea, Ungaria se aşteaptă la o "îmbunătăţire masivă" a relaţiilor cu Washingtonul, a spus Szijjarto, explicând că împărtăşeşte opinia lui Donald Trump că NATO nu s-a implicat suficient în combaterea terorismului. "În prezent, dacă este să vorbim de ameninţări, eu consider că reţeaua teroristă Stat Islamic este o ameninţare. Un actor nonetatist reprezintă cea mai gravă ameninţare la adresa lumii civilizate. Din acest punct de vedere, da, cred că NATO ar putea avea un rol mai mare", a încheiat Szijjarto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO