Business Internaţional

UniCredit, pregătită pentru o majorare de capital cu susţinerea acţionarilor

UniCredit, pregătită pentru o majorare de capital cu susţinerea acţionarilor

Autor: Vlad Popescu

13.09.2011, 12:09 271

Acţionarii UniCredit, cea mai mare bancă italiană după active, sunt pregătiţi să susţină o majorare de capital prin emisiune de drepturi de preempţiune, a declarat pentru Financial Times directorul general al grupului, Federico Ghizzoni, transmite Reuters.

Ghizzoni a arătat că banca îşi poate majora rezervele de capital "printr-o emisiune de drepturi, o reducere a activelor ponderate la risc şi vânzări de active", potrivit FT.

"Cred că piaţa este pregătită să sprijine aceste măsuri dacă s-ar propune nu plan credibil", a afirmat el pentru FT.

UniCredit este singura mare bancă italiană care nu a apelat la majorări de capital pentru a îndeplini cerinţele reglementărilor Basel III înainte de termen.

Grupul şi-a majorat capitalul cu 7 miliarde euro în timpul crizei financiare mondiale din 2008-2009.

În ultimele luni au apărut tot mai mutle speculaţii că UniCredit ar putea anunţa o majorare de capital odată cu planul de afaceri pregătit de bancă.

Ghizonni a declarat anterior că orice decizie în această privinţă va fi luată până la sfârşitul anului.

Conducerea UniCredit a discutat vineri planul de afaceri şi situaţia din piaţă cu mai mulţi acţionari cheie.

Ghizzoni a declarat pentru FT că vrea să continue să ridice nivelul rezervelor de capital ale băncii, sugerând că o rată Core Tier 1 de peste 10% din activele ponderate la risc este de importanţă vitală.

Grupul UniCredit este prezent şi pe piaţa serviciilor financiare din România, cea mai importantă operaţiune pe plan local fiind banca UniCredit Ţiriac Bank, cu active de peste 20 miliarde lei (4,8 miliarde euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels