Business Internaţional

Unul dintre cele mai importante paradisuri fiscale din lume plănuieşte să dezvăluie numele miilor de companii înregistrate

Unul dintre cele mai importante paradisuri fiscale din lume plănuieşte să dezvăluie numele miilor de companii înregistrate

Autor: Marius Oncu

18.01.2013, 15:34 6814

Teritoriul britanic vrea să scape astfel de reputaţia dobândită pentru activităţi financiare clandestine.

Autorităţile locale vor să introducă reforme majore care vor face publice numele a mii de companii anterior ascunse, precum şi pe cele ale directorilor acestora.

Potrivit unor propuneri transmise de autoritatea monetară din Insulele Cayman fondurilor de hedging înregistrate local, sunt vizate planuri pentru crearea unei baze de date cu aceste fonduri. Baza de date va include şi directorii fondurilor de hedging. Propunerea a intrat într-un proces de consultare, care urmează să fie finalizat la mijlocul lunii martie.

Planul vine în contextul criticilor internaţionale privind cerinţele minime impuse de paradisul fiscal companiilor pentru publicarea de informaţii şi în urma reglementărilor mai dure din ultimii ani privind secretele companiilor.

Insulele Cayman au fost ţinta celor mai multe critici din partea politicienilor din SUA şi UE, însă cea mai mare parte a presiunii pentru introducerea de schimbări a venit din partea investitorilor în fonduri de hedging. Multe din fondurile de pensii de exemplu, nu au putut verifica detalii despre fondurile de hedging în care investeau sau despre directorii acestora.

În 2011, Financial Times a dezvăluit cum unii directori din Insulele Cayman ocupau funcţii în consiliile de conducere la sute de fonduri de hedging.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO