Business Internaţional

Uraganul Irene ar putea afecta alimentarea cu energie timp de mai multe zile

Autor: Adrian Voicu

26.08.2011, 21:50 403

Uraganul Irene ar putea afecta liniile de electricitate pentru mai multe zile pe coasta de est a SUA şi în interiorul SUA, pe lângă inundaţiile şi vânturile care vor putea dărâma copacii, informează Bloomberg.

"Este foarte important pentru oameni să fie pregătiţi", a declarat sministratorul Ageţiei de management pentru cazuri de urgenţă din SUA (FEMA).

FEMA a trimis mai multe echipe de urgenţă în estul SUA care se vor coordona cu oficialii statali şi locali. Crucea Roşie americană a desfăşurat peste 200 de vehicule de urgenţă pentru a distribui găleţi, mopuri, hrană şi alte provizii. Organizaţia este pregătită să servească 250.000 de mese pe zi, putând însă mări cantitatea la un milion, a declarat Gail McGovern, CEO al organizaţiei.

Preşedintele Barack Obama a cerut celor ce se află în calea uraganului să asculte instrucţiunile de evacuare şi să fie pregătiţi să îşi pregătească locuinţele dacă oficialităţile le-o vor cere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24