Business Internaţional

Vaccinul inegalităţii: Peste 85 de ţări sărace nu vor avea acces larg la vaccinuri înainte de 2023

Vaccinul inegalităţii: Peste 85 de ţări sărace nu...

Autor: Mediafax

30.01.2021, 12:15 181

Programele de vaccinare COVID-19 din China şi India se vor întinde până la sfârşitul anului 2022, din cauza dimensiunii ridicate a populaţiei lor, iar peste 85 de ţări sărace nu vor avea acces larg la vaccinuri înainte de 2023, a arătat miercuri un studiu.

În timp ce dezvoltarea rapidă a vaccinurilor a ridicat speranţa unui sfârşit al pandemiei de un an, îngrijorările cu privire la distribuţia inegală s-au ridicat, de asemenea, din cauza problemelor de producţie şi a marilor acorduri bilaterale între ţările bogate şi producători.

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat marţi că Statele Unite îşi propun să asigure încă 200 de milioane de doze de vaccinuri COVID-19 de la Pfizer şi partenerul său BioNTech şi Moderna Inc până în vară.
Comisia Europeană elaborează o propunere de restricţionare a exporturilor de vaccin COVID-19 pe fondul întârzierilor în livrarea vaccinului AstraZeneca şi a altor probleme de aprovizionare, relatează Reuters.

"Majoritatea ţărilor în curs de dezvoltare nu vor avea acces la scară largă la vaccinuri înainte de 2023", a declarat Agathe Demarais, directorul Economist Intelligence Unit, divizia de cercetare a Grupului Economist, în studiul său.

„Unele dintre aceste ţări - în special cele mai sărace, cu un profil demografic tânăr - ar putea pierde motivaţia de a distribui vaccinuri, mai ales dacă boala s-a răspândit pe scară largă sau dacă costurile asociate se dovedesc prea mari.”

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO