Business Internaţional

Vânzările de jucării erotice, energizate de succesul seriei de romane "Cincizeci de umbre"

Vânzările de jucării erotice, energizate de succesul...

Autor: Radu Bostan

29.12.2012, 11:45 1136
 

Călare pe succesul global al trilogiei erotice "Cincizeci de umbre ale lui Grey" (Fifty Shades of Grey), industria erotică se aşteaptă la sărbători deosebit de fericite şi la un an nou cu şi mai mult succes. Retailerii europeni încearcă din greu să facă faţă cererii pentru jucăriile sexuale menţionate în romane, notează Bloomberg Businessweek.

Industria jucăriilor, în valoare de 2 miliarde de dolari, a crescut în ultimul deceniu cu 5-10% anual, după ce retailerii au atacat segmentul de lux şi au început să se adreseze direct femeilor. Vânzările ar putea creşte cu 15% anul viitor pe fondul succesului seriei "Cincizeci de umbre". Primul roman din trilogie a devenit rapid cea mai bine vândută carte de pe piaţa britanică, detronând "Harry Potter şi Talismanele Morţii".

Lovehoney.co.uk, cel mai mare retailer online britanic de produse erotice, a obţinut dreptul exclusiv de a fabrica şi vinde o serie de jucării inspirate de romane pe toate pieţele în afară de cele din America. Gama "Cincizeci de umbre" a fost introdusă înainte de Crăciun, cu binecuvântarea autoarei, E. L. James. Lovehoney, care a înregistrat vânzări de 16 milioane de lire sterline în anul financiar încheiat în luna martie, se aşteaptă să obţină venituri de 10 milioane de lire anul viitor doar din această serie de produse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO