Business Internaţional

Vanzatorii de dolari iau o pauza

25.09.2003, 00:00 19



Dolarul s-a stabilizat la un nivel mai ridicat decat minimele atinse acum doua zile. Vanzatorii de dolari au luat o pauza si au decis sa-si pastreze castigurile obtinute in ultimele doua zile.



Dolarul a scazut foarte mult in urma intalnirii statelor din Grupul celor Sapte (G7) din Dubai de la sfarsitul saptamanii trecute. In comunicatul emis la aceasta reuniune s-au cerut cursuri valutare "mai flexibile", investitorii interpretand aceasta cerinta drept o incercare de a convinge statele asiatice sa nu mai intervina pe pietele valutare pentru a-si deprecia monedele fata de dolar. Strategistii au considerat ca prin acest comunicat, statele G7 sunt de acord cu o depreciere a monedei americane.



"Desi suntem probabil martori la o intrerupere temporara a vanzarilor de dolari, nu sunt prea multi care cred ca acesta este momentul potrivit pentru a specula pe seama acestei monede", a declarat pentru Financial Times Paul Bednarczyk, strategist la firma de consultanta 4Cast.



Ieri, un euro era cotat la 1,1465 dolari, fata de cel mai mare nivel din ultimele 8 saptamani, de 1,1529 dolari, atins marti. Atentia a fost insa indreptata asupra monedei japoneze. Dolarul se tranzactiona pentru 111,36 yeni, in comparatie cu minimul ultimelor 33 de luni atins tot marti, de 110,93 yeni la un dolar. anca.stoicescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24