Business Internaţional

Varoufakis, celebrul ministru de finanţe al Greciei, ar reveni pe scena politică

Foto: Hepta

Foto: Hepta

Autor: CătăIina Apostoiu

07.09.2015, 00:00 494

Fostul ministru grec de finanţe Yanis Varoufakis (foto) s-a arătat interesat de o revenire pe scena politică după alegerile din Grecia, însă numai cu condiţia ca noua putere din această ţară să-i ceară să administreze grecilor „medicamente amare“ mai degrabă decât „otravă“, potrivit Bloomberg. 

Partidele care luptă pentru câştigarea alegerilor susţin pachetul de reforme pentru că au fost şantajate, a declarat Varoufakis într-un interviu acordat agenţiei Bloomberg.

„Dacă vreun guvern va fi vreodată interesat de medicamente amare şi nu se va angaja pur şi simplu să administreze otravă, atunci mă voi alătura acestuia“, a declarat acesta. Întrebat dacă ar putea juca un rol activ în cadrul noului guvern, Varoufakis a răspuns că va insista ca programul de reforme să fie unul „foarte dur“.

Din momentul în care a demisionat în luna iulie, fostul ministru de finanţe a încercat să-şi justifice controversatele dispute avute cu oficialii UE prin intermediul unor interviuri şi discursuri publice. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO