Business Internaţional

Viitorul guvern al Ungariei promite reducerea deficitului bugetar si acuza fosta guvernare ca ar fi trucat datele privind deficitul public

12.04.2010, 18:25 13

Noul guvern al Ungariei, format de partidul de dreapta Fidesz,isi propune ca tinta reducerea deficitului bugetar, dar nu va puteapregati un plan credibil decat dupa ce adevaratele date privindbugetul pentru 2010 vor fi cunoscute, a declarat viitorul premierungar, Viktor Orban, citat de Reuters.

Orban a spus ca problema nu este care este tinta de deficit aviitorului guvern, ci care este situatia actuala a bugetului.

"In centrul politicii noastre economice nu sunt masurile deausteritate, ci cum sa trecem pe crestere economica - aici esteproblema", a spus el la o conferinta de presa.

"Nu pot trece la o rationalizare a bugetului daca nu putem puneeconomia ungara pe crestere".

Premierul considera ca prioratile guvernului de centru-dreaptavor fi cresterea economica si reducerea taxelor.

Partidul Fidesz a obtinut 206 din cele 386 de locuri dinParlament in urma alegerilor de duminica. O asemenea majoritate vapermite partidului de centru-dreapta sa treaca mult mai repedereformele prin Parlament si chiar sa modifice Constitutia scrisa inurma cu 20 de ani, noteaza Reuters.

"Cel mai important pas va fi reducerea taxelor, actiune pe caream sustinut-o de multi ani si voi face tot posibilul pentru a oduce la indeplinire", a spus Orban.

Orban a adaugat ca va incuraja competitia, eradicand in acelasitimp corupta si reducand birocratia.

Agentia de rating Moody's a anuntat anterior ca Fidesz trebuiesa continue consolidarea fiscala dupa reducerea cheltuielilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels