Business Internaţional

Virgin Orbit, compania celebrului miliardar britanic Richard Brandson, a intrat în faliment după ce a ratat lansarea unui satelit

Virgin Orbit, compania celebrului miliardar britanic...

Autor: Petru Mazilu

04.04.2023, 09:26 507

Compania Virgin Orbit intră în faliment după ce în luna ianuarie a ratat lansarea unui satelit. Reprezentanţii companiei din industria aero-spaţială au cerut protecţie, în conformitate cu Legea falimentului din SUA, potrivit Sky News.

Virgin Orbit a solicitat protecţia legii, deoarece nu a reuşit să obţină finanţarea necesară pentru a-şi reveni după eşecul unei rachete. În ianuarie, compania a anulat lansarea primului satelit britanic din Cornwall.

Decizia vine la mai puţin de o săptămână după ce compania cu sediul în California a anunţat că va concedia 85% din personal şi îşi va înceta activitatea în viitorul apropiat.

Virgin Orbit, care este deţinută în proporţie de 75% de grupul Virgin al lui Richard Branson, a depus o cerere la Tribunalul de faliment al SUA, solicitând vânzarea activelor sale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO