Business Internaţional

Vladimir Putin îi spune lui Mohammed bin Salman din Arabia Saudită că este inacceptabil să politizeze energia

Vladimir Putin îi spune lui Mohammed bin Salman din...

Autor: Alex Ciutacu

03.03.2022, 19:19 84327

Vladimir Putin a discutat la telefon cu Mohammed bin Salman, Prinţul Coroanei din Arabia Saudită, joi, încercând să întreţină o alianţă geopolitică în contextul în care sancţiunile Occidentului afectează economia Rusiei, potrivit Bloomberg.

Invazia condusă de Putin în Ucraina a lăsat economia Rusiei mai izolată decât oricând în ultimele decenii, cu multe dintre băncile ruseşti lăsate pe dinafara sistemului financiar global şi cu traderi care sunt reticenţi în a gestiona transporturile de petrol ale Kremlinului.

Cartelul OPECĂ, condus de Arabia Saudită şi Rusia, a ignorat în mare parte criza din ce în ce mai puternică generată de invadarea Ucrainei, însă alianţa se confruntă cu o presiune în creştere pentru a majora producţia, într-o mutare menită să domolească preţurile la petrol. Totuşi, o astfel de mutare ar putea crea tensiuni între Rusia şi Arabia Saudită.

„Putin a insistat că este inacceptabil să politizăm probleme care ţin de furnizarea de energie pe plan global”, potrivit unei declaraţii lansate de Kremlin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO