Business Internaţional

Volkswagen îşi pierde titlul de cel mai mare constructor auto la nivel mondial. Toyota, din nou pe locul întâi, cu 9,5 milioane de vehicule vândute în 2020

Volkswagen îşi pierde titlul de cel mai mare...

Autor: Eduard Ivanovici

28.01.2021, 15:04 351

Producătorul japonez de automobile Toyota a depăşit grupul german Volkswagen în ceea ce priveşte vânzările de vehicule din 2020 şi a reuşit să îşi recâştige titlul de cel mai mare constructor auto la nivel global, notează Reuters.

Toyota a declarat că vânzările raportate la nivel mondial au scăzut cu 11,3% şi au ajuns la 9,5 milioane de vehicule în 2020. Prin comparaţie, Volkswagen a înregistrat un minus de 15,2% şi a vândut 9,3 milioane de automobile.

Constructorii auto au suferit anul trecut pe măsură ce restricţiile impuse pe fondul pandemiei au închis uşile showroom-urilor şi au forţat fabricile să îşi reducă nivelul de producţie.

Totuşi, Toyota a reuşit să treacă mai eficient peste obstacolele create de coronavirus în Japonia şi regiunea Asiei şi a simţit mai puţin efectele generate în Europa şi Statele Unite.

„Scopul nostru nu se referă la locul pe care îl deţinem într-un clasament, ci la modul în care ne servim clienţii”, spune o purtătoare de cuvânt din cadrul companiei nipone.

Având în vedere că nivelul cererii începe să revină la normal în China, singura mare putere care a terminat anul cu o creştere semnificativă a produsului intern brut, producătorii auto caută să profite de pe urma tranziţiei către modelele electrice. Toyota a declarat că rata de vehicule electrice de anul trecut a crescut la 23%, de la 20% din total în 2019.

Spre deosebire de Volkswagen şi Toyota, Tesla – cel mai valoros producător auto din lume, cu o capitalizare de 820 de miliarde de dolari – a vândut anul trecut 499.550 de vehicule.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO