Business Internaţional

Vremurile bune sunt pe sfârşite: Germania ia în considerare reintroducerea serviciului militar obligatoriu. „Obiectivul nostru este să restructurăm armata astfel încât să fie bine poziţionată pentru apărare în caz de război”

Vremurile bune sunt pe sfârşite: Germania ia în...

Autor: Valeriu Dănilă

04.04.2024, 18:54 21635

Germania a anunţat unele dintre cele mai ample reforme ale armatei din timpul războiului rece, inclusiv posibilitatea de a reintroduce serviciul militar obligatoriu, ca parte a unei strategii de a apăra mai bine teritoriul NATO, scrie FT.

„Este o reformă structurală. Obiectivul nostru este să restructurăm armata astfel încât să fie bine poziţionată pentru apărare în caz de război”, a declarat Boris Pistorius, ministrul german al apărării.

Astfel, forţelor armate germane li se va adăuga o nouă armă, cea de război electronic, care va avea acelaşi statut precum marina, aviaţia şi forţele terestre.

O cerinţă cheie a ministerului este pregătirea pentru implementarea serviciului militar obligatoriu, în situaţia în care se va lua o astfel de decizie.

Ministerul apărării va propune în mod iniţial parlamentului, o măsură pentru serviciul voluntar pe model suedez, care permite bărbaţilor cât şi femeilor să se alăture forţelor armate.

În ciuda faptului că Germania are una dintre cele mai mare armate de pe continent, cu 182.000 de militari, aceasta nu a reuşit să se adapteze provocărilor strategice cu care se confruntă NATO astăzi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO