Business Internaţional

Zeci de miliarde de dolari însemnând pensii nerevendicate stau în visteriile din SUA

 Zeci de miliarde de dolari însemnând pensii nerevendicate stau în visteriile din SUA

Autor: Cătălina Butan

29.01.2013, 17:36 2408

Aproximativ 58 de miliarde de dolari aşteaptă să fie revenidicate în SUA de la autorităţi şi alte organizaţii private, arată un studiu al unui fond de pensii, citat de CNN Money. Banii provin din diverse surse, printre care conturi bancare abandonate, poliţe de asigurări nerevendicate sau beneficii de pensii uitate.

Un număr de 38.000 de persoane au de recuperat peste 300 de milioane de dolari din fonduri de pensii, sumele nerevendicate variind de la 12 cenţi la 704.641 dolari, cu o medie de 9.100 de dolari, potrivit Pension Benefit GuarantyCorp. Astfel de beneficii financiare râmân nerevendicate deoarece angajaţii ajunşi la vârsta pensionării nu ştiu că trebuie să încaseze pensia de la foşti angajatori.

Majoritatea banilor pierduţi, totalizând 41,7 miliarde de dolari se află însă în posesia statului.

Potrivit legilor, instituţiile financiare şi alte companii sunt obligate să cedeze statului orice fonduri considerate "abandonate", inclusiv bani aflaţi în conturi bancare uitate, cecuri neîncasate sau conţinutul cutiilor de valori. Printre obiectele de valoare nerevendicate, descoperite de autorităţi se află diamante sau sticle de lichior.

Proprietăţile sunt considerate a fi abandonate dacă titularul nu s-a interesat de ele timp de mai mulţi ani.

Autorităţile încearcă apoi să găsească proprietarul pe internet, în ziare şi la diverse evenimente publice. Cu toate acestea, majoritatea banilor nerevendicaţi rămân în posesia statului, care îi foloseşte în finanţarea unor diverse operaţiuni guvernamentale.

Dreptul de proprietate al titularului rămâne însă valid.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO