♦ Complexul hotelier Privo din Târgu-Mureş a fost deschis acum circa şapte ani, în urma unei investiţii de 7 milioane de euro ♦ Ansamblul este format dintr-un hotel cu design modern, o vilă în stil art nouveau cu o istorie de peste un secol şi un restaurant de fine-dining ♦ Privo are în total 46 de camere.
Pandemia de COVID-19 a afectat puternic industria HoReCa în ansamblul său, acest sector fiind printre cele mai lovite după cum spune şi Adina Plopeanu, director general şi acţionar în cadrul complexului Privo din Târgu-Mureş, pe care îl deţine împreună cu soţul său.
Efectele s-au văzut şi în businessul companiei care se aşteaptă la o scădere a gradului mediu de ocupare de la 70% anul trecut, la 30-35% în 2020.
„Toate domeniile au fost afectate de actuala pandemie într-o oarecare măsură, însă domeniul hotelier a fost lovit puternic şi cel mai tare suferă segmentul F&B (food&beverage, mâncare şi băutură - n.red.) care şi acum funcţionează doar parţial. Noi avem un restaurant cu două terase la hotel, însă e greu să îi serveşti pe clienţi la standardele anterioare din cauza tuturor limitelor şi restricţiilor impuse“, a povestit Adina Plopeanu în timpul emisiunii ZF 15 minute cu un antreprenor.