Companii

Adrem: Energia ieftină şi salariile mici au atras multe investiţii, dar de la anul este posibil să vedem o scădere. România trebuie să aleagă mixul energetic care este acceptabil pentru reţeaua ei

Adrian şi Corneliu Bodea

Adrian şi Corneliu Bodea

Autor: Roxana Petrescu

20.12.2022, 19:45 363

♦ O pondere de 30% a energiei verzi, eoliene şi solare, ar fi cam limita pe care sistemul energetic naţional ar putea să o integreze fără probleme, cred reprezentanţii Adrem, grup antreprenorial fondat în urmă cu 30 de ani, axat acum pe furnizarea de soluţii pentru sectorul energetic ♦ Grupul şi-a bugetat pentru anul viitor un business consolidat de 250 de milioane de lei, cu 20% mai mare faţă de estimările pentru anul acesta, spunând că 80% din contractele care vor asigura acel nivel sunt deja semnate ♦ Pentru economie, în general, estimările nu sunt la fel de optimiste.

„Energia ieftină, salariile mici şi stimulentele fiscale au atras multe investiţii pe plan local, dar în condiţiile de acum cred că putem să ne aşteptăm la o reducere a investiţiilor pentru anul viitor“, spune Corneliu Bodea, CEO al grupului Adrem, fondat în urmă cu 30 de ani alături de fratele său Adrian Bodea. Grupul are în prezent 1.000 de angajaţi care fac parte din cele trei companii care formează Adrem (Adrem Invest, Adrem Engineering şi Adrem Link). Pentru anul acesta, grupul mizează pe un business de 208 milioane de lei, estimările pentru 2023 vizând atingerea unui rulaj de 250 de milioane de lei.

Fondatorii Adrem atrag atenţia că efervescenţa existentă acum în domeniul energetic, unde se vorbeşte de investiţii în mii de MW pe zona regenerabilă, trebuie privită mai realist, investiţiile urmând a se realiza în funcţie de capacitatea reţelelor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO