Companii

Advent este la un pas de a intra la Centrul Medical Unirea pentru 40 mil. euro. Fondurile de investitii platesc de zece ori profitul operational pentru companiile din servicii medicale

Advent este la un pas de a intra la Centrul Medical Unirea pentru 40 mil. euro. Fondurile de investitii platesc de zece ori profitul operational pentru companiile din servicii medicale
26.01.2010, 23:13 69

Fondul de investitii Advent International se pregateste sasemneze preluarea unui pachet majoritar din actiunile retelei declinici medicale private Centrul Medical Unirea (CMU), intr-otranzactie estimata la aproximativ 40 mil. euro, au declarat pentruZF surse din piata.

Fondul de investitii, care ar fi in acest fel la primainvestitie in sectorul local de healthcare, preia circa 70-80% dinactiuni de la fondul de investitii 3i si de la medicul cardiologWargha Enayati. Eanayati ramane in actionariat cu restul de20-30%.

Compania este evaluata la peste 50 mil. euro, conform datelorZF, astfel ca o tranzactie cu peste 70% din actiuni ar insemnaaproximativ 40 mil. euro. Daca se va semna, preluarea CMU ar fi celmai mare deal din industria de servicii medicale locale, o piata decirca 400 mil. euro care se mentine pe crestere in ciuda climatuluieconomic dificil.

Primele intentii de vanzare ale 3i au fost facute publice inoctombrie anul trecut, iar pe lista celor interesati s-au aflat 15nume de investitori atat fonduri de investitii, cat si investitoristrategici, ulterior opt, apoi trei, iar intr-o ultima etapa doi.In aceasta ultima etapa negocierile s-au purtat cu Advent si fondulde investitii Mid Europa Partners, conform informatiilor ZF.

"Exista o tendinta intr-o anumita directie, dar nu esteformalizat insa nimic", a spus Enayati, care nu a dorit sa oferemai multe detalii. El a afirmat insa ca o decizie finala urmeaza safie luata in jurul datei de 7-8 februarie. Anterior, Enayatispusese ca negocierile se poarta cu doua fonduri de investitii faraa face nominalizari.

Reprezentantii Advent nu au facut niciun comentariu pana lainchiderea editiei. Reprezentantii 3i nu au dorit sa comenteze pemarginea acestor informatii.  CMU isi bugetase pentru anul trecutun profit EBITDA de 4,6 mil. euro, nivel pe care l-a atins. Conform informatiilor preliminare prezentate, CMU a avut anultrecut o cifra de afaceri de 69,5 mil. lei (16,5 mil. euro), increstere cu 70% raportat la 2008. Pentru acest an, planurilecompaniei prevad atingerea pragului de 20 mil. euro. Preluarea CMUeste al doilea deal realizat in ultimele doua luni pe piataserviciilor medicale private, dupa ce in noiembrie, un fond alSociété Générale a intrat la MedLife prin preluarea unui pachet de36% din actiuni de la familia Marcu si International FinanceCorporation (IFC) pentru aproximativ 20 mil. euro.  Finalizareapreluarii CMU ar duce piata de fuziuni si achizitii (M&A) cuclinici la circa 60 mil. euro in numai doua luni, dupa ce in 2009piata de M&A a fost cu 75% mai mica fata de nivelul din 2008.Serviciile de medicina muncii prestate de clinicile private suntdeductibile fiscal.

AFACERI DE LA ZERO