Companii

Aeroportul Cluj creşte numărul de zboruri la 96 săptămânal

Autor: Laurentiu Cotu

27.03.2012, 15:16 266

Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, creşte numărul total al zborurilor operate săptămânal, de la 84 la 96 de frecvenţe. Totdată, reţeaua de rute pe care aeroportul clujean o oferă pasagerilor se extinde prin reintroducerea destinaţiei Palma de Mallorca, începând din 31 martie.

Pentru zborurile pe ruta Cluj-Napoca-Bucureşti Otopeni, compania Tarom a introdus câte o frecvenţă suplimentară, în fiecare zi, de luni până vineri. Comparativ cu sezonul trecut, săptămânal de la Cluj-Napoca vor fi efectuate spre Otopeni câte 35 de curse, faţă de 30, câte erau operate până în prezent.

De asemenea, compania Wizz Air creşte cu câte două frecvenţe numărul curselor spre destinaţiile Londra şi Forli. Legăturile aeriene cu Londra vor fi asigurate zilnic, cu excepţia zilei de sâmbătă, în timp ce spre Forli vor fi operate 5 zboruri pe săptămână (luni, miercuri, joi, vineri şi duminică). Totodată, câte o frecvenţă suplimentară va fi introdusă pentru fiecare din destinaţiile: Dortmund, Beauvais, Madrid, Barcelona, Valencia şi Zaragoza.

Aeroportul Cluj-Napoca a fost tranzitat anul trecut de aproximativ 1.000.000 de pasageri. În luna septembrie a anului trecut au fost demarate noi lucrări de investiţii la aeroportul din Cluj. Consorţiul format din companiile Icco-Systems, controlată de omul de afaceri Costan Călin Filimon, Construcţii Napoca şi Geo Arc au câştigat un contract în valoare de 137,8 mil. lei, fără TVA (circa 33 mil. euro), pentru realizarea lucrărilor de construcţie a primilor 2.100 de metri ai pistei aeroportului din Cluj-Napoca.

Noua pistă a aeroportului va fi construită în două etape, începând cu acest prim segment de 2.100 de metri. Prelungirea ulterioară, până la 3.500 de metri, se va face după finalizarea procesului de despăgubiri şi deviere a cursului râului Someş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO