Companii

Afacerile colosului Hidroconstrucţia au scăzut cu 40%

Afacerile colosului Hidroconstrucţia au scăzut cu 40%

Autor: Andreea Neferu

02.04.2013, 00:07 2292

Hidroconstrucţia, cel mai mare constructor cu acţionariat românesc în 2011, a devenit anul trecut o victimă colaterală a insolvenţei Hidroelectrica, principalul său client.

Astfel, Hidroconstrucţia a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 623,6 milioane de lei (140 mil. euro), în scădere în lei cu 38% faţă de anul precedent. În acelaşi timp, compania, considerată unul dintre cei mai mari angajatori, şi-a redus personalul cu 16%, ajungând la circa 5.500 de angajaţi.

„Din evoluţia indicatorilor economico-financiari rezultă o diminuare a cifrei de afaceri în anul 2012 determinată de reducerea semnificativă a programului de investiţii pentru semestrul al doilea şi pe total an 2012 de către Hidro­electrica, ca urmare a declanşării procedurii de insolvenţă“, se arată în raportul pe 2012 al companiei.

Astfel, Hidroconstrucţia şi-ar putea pierde anul acesta poziţia de lider al constructorilor cu acţionariat autohton, în favoarea Spedition UMB, firmă controlată de Dorinel Um­brărescu. Hidroconstrucţia este controlată de manage­ment şi de asociaţia salariaţilor.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO