Companii

Afacerile cu gunoaie de 45 mil. euro la Urban Ramnicu Valcea

18.09.2006, 21:28 55

Compania de servicii de salubrizare Urban Ramnicu Valcea estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 45 de milioane de euro, in crestere cu 50% fata de anul trecut, spun reprezentantii companiei. Profitul bugetat pe 2006 se ridica la 0,56 mil de euro, in crestere cu 20% fata de anul trecut.
"Cresterea activitatii in 2006 s-a realizat prin extinderea activitatii in municipiul Ramnicu Valcea, in municipiul Brasov si in localitatile Bragadiru si Calimanesti din apropierea Capitalei", precizeaza reprezentantii Urban.
In primul semestru al anului, Urban Ramnicu Valcea a avut o crestere a cifrei de afaceri de 35% pana la 21 de milioane de euro.
Compania activeaza in sectorul colectarii si transportului deseurilor urbane din Ramnicu Valcea, in sectorul 6 al Capitalei (din 1999), in orasul Otopeni (din 2002), precum si in Baile Govora, Baile Olanesti si Ocnele Mari, incepand cu anul trecut.
Urban concureaza cu REBU, Rosal si Supercom pe piata serviciilor de salubritate din Bucuresti, estimata la 100 de milioane de euro, cu tendinta de crestere, dupa cum afirma reprezentantii companiei.
Urban Ramnicu Valcea este controlata de catre Teodor Florescu, care detine si pozitia de director general.
Compania, cu un capital social de 1 mil. lei (0,3 mil. euro), are 2.400 de angajati si un parc format din aproximativ 350 de utilaje.
"Prestam servicii de salubritate pentru o populatie de peste 1.300.000 de locuitori, echivalentul a 12% din populatia din mediul urban din Romania", spun reprezentantii companiei.
Pentru 2007, compania si-a propus cresterea cotei de piata la cel putin 20% prin extinderea activitatii.
"Vrem sa ne extindem atat in domeniul salubrizarii cat si in domeniul tratarii deseurilor atat in Bucuresti, cat si in celelalte localitati. Tratarea deseurilor presupune statii de sortare, instalatie de reciclare mase plastice, instalatie de reciclare sticla", spun reprezentantii companiei.
Pentru ca sa-si extinda activitatea si in alte judete, compania si-a propus sa participe la licitatiile organizate de autoritatile locale.
In Bucuresti, compania presteaza servicii de salubrizare pentru persoane fizice in sectorul 6 si pentru persoane juridice in tot Bucurestiul. "La nivelul municipiului Bucuresti, cei mai multi clienti, aproximativ 13.000, provin din mediul privat", spun reprezentantii Urban.
Cea mai mare parte din veniturile pe care le obtine compania provin din activitatile de salubrizare menajera, salubrizare stradala si tratare a deseurilor.
Pe segmentul colectarii, prelucrarii si neutralizarii deseurilor, Urban concureaza cu grupul Iridex, cu grupul german Lobbe, care a achizitionat in 2003 pachetul majoritar al companiei Vivani Salubritate, cu Tracon Braila, cu Rosal sau cu REBU.
Piata deseurilor din Romania se ridica la aproximativ 1 miliard de euro, cu tendinta de crestere la 2 miliarde de euro in 2010, precizeaza reprezentantii Urban.
Piata incinerarii deseurilor periculoase si cea a serviciilor de salubrizare au devenit foarte atractive pentru investitorii straini, pe masura ce Romania trebuie sa se alinieze la normele europene privind protectia mediului.
Astfel, compania israeliana Ludan Engineering, filiala locala a companiei israeliene Ludan, a anuntat la sfarsitul anului trecut o investitie de 40 de milioane de euro la Ploiesti intr-un incinerator de deseuri periculoase.
In Romania, s-au reciclat anul trecut 600 de tone de deseuri, iar pentru acest an se estimeaza reciclarea a 1.000 de tone.
Piata locala a deseurilor este cotata cu un mare potential de dezvoltare in urmatorii ani, in conditiile in care acum exista numai 16 depozite ecologice, potrivit ultimelor informatii disponibile.
Strategia de gestionare nationala a deseurilor pana in 2010 prevede infiintarea a 41 de depozite noi, respectiv minim un depozit zonal in fiecare judet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO