Companii

Affidea România continuă achiziţiile şi cumpără o clinică de imagistică din Capitală, amplasată în cadrul Institutului Oncologic Bucureşti

Affidea România continuă achiziţiile şi cumpără o...

Autor: Georgiana Mihalache

06.12.2023, 09:47 1538

​Affidea România, cel mai mare jucător din piaţa serviciilor de imagistică medicală, a cumpărat clinica Odelga din Capitală, un centru de imagistică amplasat chiar în Institutul Oncologic Bucureşti (IOB).

Este a doua achiziţie în mai puţin de o lună pentru Affidea România, care a mizat puternic pe extindere în 2023. În total, operatorul medical are în prezent 49 de clinici la nivel naţional.

“Am achiziţionat acest centru medical pentru a facilita şi mai mult accesul pacienţilor la servicii de imagistică tip CT sau ECO, analizând cu atenţie cererea crescută de astfel de investigaţii. Pacienţii din Bucureşti sau zonele limitrofe vor beneficia de manopere medicale atât în sistem de decontare CAS, cât şi în sistem privat”, a transmis Răzvan Predica, CEO al Affidea România şi Ungaria.

Centrul Odelga a fost înfiinţat în 2006 şi se află în cadrul Institutului Oncologic Bucureşti Prof Dr. Alexandru Trestioreanu. Serviciile oferite pacienţilor sunt cele de investigaţii CT şi Ecografie. Anual, 7.000 de pacienţi beneficiază de serviciile medicale imagistice efectuate în cadrul acestui centru. În 2022, Oldega a avut afaceri de 5,7 mil. lei, în creştere cu 21%, cu un profit de 2 mil. lei, potrivit datelor de la ministerul de Finanţe.

În această tranzacţie, Affidea a fost asistată juridic de echipa Societăţii de Avocatură Rizoiu & Poenaru, iar serviciile de due diligence financiar şi fiscal au fost efectuate de echipa DLA Piper Tax, în colaborare cu TS Partners.

De asemenea, Centrul Odelga a fost reprezentat de avocat Eduard Florea, consultant financiar Mircea Cotoros, iar serviciile de due diligence fiscal au fost realizate de echipa Accountess Profile SRL.

Affidea România are 49 de clinici în 26 de oraşe, iar sub umbrela brandului internaţional funcţionează în România şi clinicile Hiperdia, Sanmed, Phoenix, Medsan, precum şi ExMed. Echipa Affidea România este formată din 1.500 de profesionişti, peste 900 de clinicieni, anual fiind trataţi aproximativ 2 milioane de pacienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO