Companii

Alessandro Minniti, inginerul responsabil de podul de la Brăila: 1.350 de muncitori şi ingineri au fost pe şantier

Alessandro Minniti, inginerul responsabil de podul de la...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

06.10.2023, 00:07 31342

Peste 1.300 de oameni, 100 de furnizori şi 18.000 de fire de oţel – este un rezumat în cifre al desfăşurării de forţe care a stat în spatele procesului de construire a podului suspendat de la Brăila, cel mai mare proiect recent de infrastructură inaugurat în România.

Pentru Webuild, liderul asocierii care a fost responsabilă de realizare, acesta a fost unul dintre cele mai complexe proiecte de până acum.

„Peste 1.350 de muncitori şi de ingineri, angajaţi direct sau indirect, au fost implicaţi (în construcţia podului de la Brăila – n. red.) de la începutul execuţiei. În ceea ce priveşte aprovizionarea, acolo am lucrat cu 100 de furnizori“, spune Alessandro Minniti, deputy project manager în cadrul Webuild. Procesul de construire nu a fost lipsit de provocări, explică el, ba chiar a urcat în topul celor mai provocatoare pentru ingine­rul care are la activ numeroase alte lucrări majore de infra­structură.

Lucrările la podul suspendat de la Brăila au început pe 21 decembrie 2018 şi au presupus o valoare totală de 2,6 miliarde de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO