Companii

Americanii de la Titan Machinery au cumpărat un dealer de maşini agricole din România cu venituri de 14 mil. dolari

Americanii de la Titan Machinery au cumpărat un dealer de maşini agricole din România cu venituri de 14 mil. dolari

Autor: Bogdan Cojocaru

29.12.2011, 13:35 1068

Compania americană Titan Machinery a anunţat finalizarea achiziţiei dealerului de utilaje agricole AgroExpert, distribuitor de echipamente Case IH cu unităţi în Bucureşti şi Timişoara. Achiziţia reprezintă prima extindere în străinătate a companiei americane, se arată într-un comunicat al Titan Machinery.

AgroExpert a fost înfiinţată în 2006, iar în anul fiscal precedent a obţinut venituri de circa 14 milioane de dolari.

"Suntem încântaţi că finalizăm achiziţia primilor dealeri internaţionali. Echipa AgroExpert are experienţă solidă pe piaţa locală. Agricultura mondială reprezintă o mare oportunitate de a ne îmbunătăţi modelul de afaceri şi experienţa în vânzări cu o platformă adiţională de creştere", a afirmat, în comunicat, CEO-ul Titan Machinery David Meyer.

Titan Machinery a fost înfiinţată în 1980 şi are sediul central în West Fargo, statul Dakota de Nord. Compania operează o reţea de 91 centre de servicii şi vânzare de echipamente agricole şi de construcţii în SUA. Titan Machinery comercializează mai multe branduri ale CNH, subsidiară a grupului Fiat Industrial. Între acestea se numără Case IH, New Holland Agriculture, Case Construction, New Holland Construction, Kobelco şi CNH Capital.

"România este unul dintre principalii producătopri agricoli din Europa. Ponderea agriculturii româneşti în PIB-ul ţării este una dintre cele mai mari la nivel european, potrivit datelor Băncii Mondiale", menţionează comunicatul, în care se adaugă că AgroExpert va fi condusă de actuala echipă managerială, care va păstra o participaţie minoritară la AgroExpert.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24