Companii

Anca Danilescu, ZRP, despre piaţa de fuziuni şi achiziţii: În 2017 aş paria pe auto, FMCG şi financiar-bancar

Anca Danilescu, senior partner în cadrul casei de avocatură Zamfirescu, Racoţi & Partners: Fondurile foarte mari se uită la România însă nu se implică la tranzacţii sub o anumită valoare.

Anca Danilescu, senior partner în cadrul casei de avocatură Zamfirescu, Racoţi & Partners: Fondurile foarte mari se uită la România însă nu se implică la tranzacţii sub o anumită valoare.

Autor: Cristina Roşca

22.02.2017, 00:05 635

Casa de avocatură ZRP a fost implicată în tranzacţia de anul trecut prin care grupul Saint-Gobain a preluat fabrica Pietta Glass Working din judeţul Prahova. Casa de avocatură a lucrat de partea cumpărătorului.

Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România a avut un an foarte bun în 2016, deşi în primul semestru a mers cu motoarele turate mai încet. A recuperat însă în a doua parte când s-au încheiat trei tranzacţii de peste 500 de milioane de euro, foarte mari pentru piaţa din România. Astfel, anul per ansamblu a fost unul bun, explică Anca Danilescu, senior partner în cadrul casei de avocatură Zamfirescu, Racoţi & Partners.

Piaţa totală a avut o valoare de până în 4 mld. euro, cu un total de 85 de mutări, potrivit datelor Deloitte. Anul trecut piaţa a fost puternic influenţată de tranzacţiile mari, în 2016 fiind încheiate trei megatranzacţii, respectiv mutări de peste 500 mil. euro. Cea mai importantă a fost vânzarea Ursus Breweries către japonezii de la Asahi, într-o tranzacţie regională. Următoarele două au fost vânzarea pachetului majoritar al KMG Internaţional către o companie din China şi achiziţia Profi de către fondul de investiţii Mid Europa Partners.

Cele trei au avut o valoare cumulată de aproape 2 mld. euro, adică 50-60% din totalul pieţei, potrivit calculelor făcute de ZF pe baza datelor de la Deloitte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO