Companii

Andrei Rusu, lanţul hotelier Ensana din Sovata: Am bugetat afaceri de 82 mil. lei în 2023, au început să revină străinii la tratamente balneare

Andrei Rusu, lanţul hotelier Ensana din Sovata: Am...

Autor: Mirabela Tiron

17.01.2023, 18:00 716

Grupul Ensana Health Spa Hotels (fost Danu­bius), care deţine trei hoteluri în staţiunea Sovata, una din cele mai frumoase destinaţii balneo din ţară, a finalizat cu afa­ceri de 64,5 mil. lei anul trecut, în creştere cu două cifre şi un grad mediu de ocupare de 66%, potrivit oficialilor com­paniei. „Sfârşitul de an a fost peste aşteptări, am finalizat cu o cifră de afaceri de 64,5 milioa­ne de lei şi un grad me­diu de ocupare pe tot anul tre­cut de 66%. Pentru acest an am estimat o cifră de afa­ceri de 82 de milioane de lei“, a declarat pentru ZF Andrei Rusu, director general al lanţului Ensana Health Spa Hotels din Sovata.

Sovata este o staţiune cu­­noscută  pentru lacurile cu ape clorurate şi sodice, care au proprietăţi terapeu­tice pentru mai multe afec­ţi­uni. În apropiere de Sova­ta se află şi salina Praid, denumită de specialişti „Solniţa Euro­pei“, acesta fiind şi locul în care se face terapie în mine de sare încă din 1960.

„Cererea pentru pache­te­le de tratament balneo este în creştere, vin şi persoane din categoria de vârstă 35-40 de ani la tratament. Au început să revină şi străinii, din Ungaria, Italia, Spania şi Republica Moldova“, a spus el. Grupul ungar operează în România hotelurile Sovata Health Spa Resort (patru stele), Brădet Health Spa (patru stele) şi Ursina Health Spa Hotel (trei stele), fostul Făget.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO