Companii

Angajaţii Poştei vor începe protestele

Angajaţii Poştei vor începe protestele

Foto: Silviu Matei

Autor: Mirabela Tiron

12.03.2012, 17:17 319

Angajaţii Poştei Române din SLPR (Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România) vor protesta în faţa sediilor prefecturilor din toată ţara, pentru a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă.

Poşta Română va concedia cel puţin 600 de angajaţi până la sfârşitul lunii martie şi va reduce în continuare numărul oficiilor poştale, cu peste 135 unităţi, conform înţelegerii dintre Guvern şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) după ultimele negocieri din acest an.

Mâine va avea loc în Bucureşti primul protest din calendarul stabilit de poştaşi. Pichetul se va desfăşura între orele 14.00 - 15.30 în faţa sediului Poştei din Bulevardul Dacia nr 140.

Protestele se vor extinde la nivel naţional cu pichete în faţa prefecturilor (15 martie), pichete în faţa sediilor parlamentarilor care refuză să se implice în soluţionarea problemelor cu care se confruntă Poşta (23 martie) şi cu un miting în Bucureşti programat pentru data de 29 martie 2012.

Vedeţi aici scrisoarea poştaşilor

Concomitent cu începerea acţiunilor în teritoriu, în zilele de 15 şi 16 martie, sindicaliştii vor avea întâlniri cu parlamentarii din opoziţie şi respectiv din arcul guvernamental.

În scrisoarea semnată de sindicatul lucrătorilor poştali din România şi adresată companiei Poşta Română se subliniază faptul că reducerea veniturilor salariaţilor cu 12% este o măsură inumană şi care a dus la amplificarea stării de nemulţumire a angajaţilor

"Se bagă mâna în buzunarul rupt al salariaţilor din Poştă pentru a cumpăra materiale de curăţenie, rechizite şi toate cele necesare pentru a oferi clienţilor poştei un serviciu poştal care nu mai respectă de mult standardul de calitate", se arată în scrisoarea sindicatului lucrătorilor poştali. Decizia unilaterală a companiei de-a continua să se ia din salariul oamenilor valoarea aferentă a două zile de lucru şi două tichete de masă lunar timp de încă şase luni a transformat tensiunea socială în revoltă, se subliniază în scrisoare.

Poşta a finalizat anul trecut cu pierderi de 4,3 milioane de euro, mai mici cu 23,7 milioane de euro faţă de anul anterior, după ce a reziliat contracte păguboase în valoare de 441 de milioane de euro, potrivit oficialilor companiei.

În 2010 compania finaliza cu pierderi 28 de milioane de euro la afaceri de 327 de milioane de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO