Companii

Angajatorii pun presiune pe calificarea elevilor. „Tinerii trebuie pregătiţi în funcţie de nevoile concrete de pe piaţa muncii“

Angajatorii pun presiune pe calificarea elevilor....
12.11.2016, 07:30 333

Angajatorii care s-au implicat în ultimii ani în pregătirea elevilor care vor să înveţe o meserie au reuşit să modifice programa şcolară, alături de autorităţi, astfel încât tinerii să fie mai „angajabili“ la absolvirea studiilor.

Un astfel de proiect a fost dezvoltat de compania TenarisSilcotub, unul dintre cei mai mari producători de ţevi din lume, împreună cu Centrul Naţional de Dezvoltare a Învă­ţă­mântului Profesional şi Tehnic (CNDIPT), o structură independentă aflată în subordinea Ministerului Educaţiei.

Simplificarea materiei predate, creşterea gradului de utilitate al acesteia, dar şi un nivel mai înalt de autonomie locală sunt principalele modificări care au avut loc la nivelul pregătirii elevilor care studiază în cadrul liceelor tehnice din România.

Printre specializările a căror metodă de predare a fost modificată pentru a se adapta cerinţelor pieţei muncii se numără calificările precum tehnician prelucrări pe maşini cu comandă numerică, tehnician mecatronist, sculer-matriţer sau operator la maşini cu comandă numerică. Noua programă şcolară a început să fie aplicată din această toamnă pentru elevii claselor a IX-a, pentru o pregătire unitară pe parcursul întegului liceu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO