Companii

Antibiotice Iaşi şi Unifarm vor cumpăra din import medicamente pentru cancer care nu se găsesc pe piaţa românească

Antibiotice Iaşi şi Unifarm vor cumpăra din import medicamente pentru cancer care nu se găsesc pe piaţa românească

Foto: Shutterstock

Autor: Ioana David

08.03.2012, 17:48 410

Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi, deţinut de Ministerul Sănătăţii şi distribuitorul Unifarm vor cumpără medicamente oncologice ieftine, care nu se găsesc pe piaţa românească, a anunţat astăzi Ministerul Sănătăţii.

Instituţia a mai anunţat că a identificat aproximativ 34 de medicamente din această categorie care au preţ foarte mic şi "nu prezintă interes comercial din partea furnizorilor", astfel că apar deficienţe de aprovizionare în industrie.

"Astăzi, vom transmite către unităţile sanitare din toată ţara o adresă prin care le solicităm să ne comunice în cel mai scurt timp necesarul pentru un an de medicamente oncologice ieftine, cele pe care nu le găsesc pe piaţa românească. În baza acestor raportări, cele două societăţi vor demara procedura de achiziţie pentru nevoi speciale. Medicamentele vor fi livrate către spitale în baza unor contracte ferme cost-volum încheiate între societăţile comerciale şi unităţile sanitare", a declarat ministrul sănătăţii, Ritli Ladislau.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels