Companii

Antreprenori locali. Constructorul CON-A din Sibiu: „Cel mai important proiect de investiţii pe care îl avem în execuţie este şi cea mai mare investiţie străină în derulare în prezent în România, la Oradea“

Constructorul din Sibiu a ajuns la un portofoliu de proiecte construite în valoare de peste 1,5 miliarde de euro, aproximativ 130 dintre acestea fiind fabrici predate la cheie.

Constructorul din Sibiu a ajuns la un portofoliu de proiecte construite în valoare de peste 1,5 miliarde de euro, aproximativ 130 dintre acestea fiind fabrici predate la cheie.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

02.09.2023, 00:07 1644

♦ Cel mai mare proiect de investiţii care se află acum în desfăşurare la Oradea este fabrica de anvelope a finlandezilor de la Nokian Tyres, unul dintre cei mai importanţi jucători mondiali de pe această piaţă. Proiectul implică o investiţie de 650 mil. euro.

Constructorul CON-A din Sibiu, deţinut de antre­prenorul Mircea Bulboacă, şi-a propus atingerea pragului de 650 de milioane de lei cifră de afaceri în 2023, ceea ce înseamnă o creştere de 13% faţă de anul precedent, pe care compania l-a încheiat cu un rezultat de 573 de milioane de lei. O altă ţintă este creşterea numărului de angajaţi de la 583 anul trecut la 600.

„Cel mai important proiect de investiţii pe care îl avem în execuţie este de asemenea şi cea mai mare investiţie străină în derulare în prezent în România, la Oradea“, au spus reprezentanţii CON-A ca răspuns în vederea realizării anuarului ZF Cei mai mari jucători din economie – ediţia 2023.

Potrivit datelor anterioare ZF, cel mai mare proiect de investiţii care se află acum în desfăşurare la Oradea este fabrica de anvelope a finlandezilor de la Nokian Tyres, unul dintre cei mai importanţi jucători mondiali de pe această piaţă. Construcţia, care implică o investiţie de 650 de milioane de euro, a început în luna mai, iar primele anvelope se estimează că vor fi produse la Oradea în a doua jumătate a anului 2024. Producţia de anvelope comerciale este programat să înceapă în prima parte a anului 2025. Investiţia Nokian este programată a se desfăşura în trei faze, iar dacă toate vor fi realizate, în total, finlandezii vor investi 1,5 miliarde de euro la Oradea, cea mai mare investiţie greenfield realizată vreodată în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO