Companii

Antreprenori locali. Cristian Erbaşu, Construcţii Erbaşu: „Având lucrări în 22 de judeţe din România, ne-am dat seama că multe legi, norme şi regulamente sunt aplicate diferit de la o zonă la alta“

Cristian Erbaşu, proprietar al Construcţii Erbaşu: Vom continua şi în 2024 modernizarea companiilor noaste, digitalizarea proceselor de lucru şi mărirea capacităţilor de producţie.

Cristian Erbaşu, proprietar al Construcţii Erbaşu: Vom continua şi în 2024 modernizarea companiilor noaste, digitalizarea proceselor de lucru şi mărirea capacităţilor de producţie.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

26.01.2024, 17:40 217

Alături de criza forţei de muncă, şi decontarea şi încasarea întârziată a lucrărilor au creat mari neajunsuri anul trecut. Toate acestea au drept cauză birocraţia excesivă, care, spune Cristian Erbaşu, „întârzie proiectele şi aduce costuri enorme în plus“.

Construcţii Erbaşu, firma deţinută de antreprenorul Cristian Erbaşu, a alocat în 2023 o sumă de apro­xi­mativ 12 milioane de euro pentru investiţii, o parte din bani mer­gând către dezvoltarea producţiei, iar o altă parte către noi in­ves­tiţii imobiliare.

„Am finalizat achi­ziţia unei staţii mobile de prefabricate şi am de­marat construirea a două noi hoteluri proprii, la Bucureşti şi Oradea. Pe lângă acestea, am mai făcut investiţii în utilaje şi echipamente. Valoa­rea totală a investiţiilor a fost de aproximativ 12 mi­lioane de euro, însă acestea vor creşte substanţial în anii următori“, spune Cristian Erbaşu.

Staţia mobilă va fi transportată pe şantierele mari unde compania derulează lucrări şi unde este nevoie de prefabricate, care se folosesc atât la construcţia clădirilor, cât şi în proiectele de infrastructură. În prezent, portofoliul companiei locale este împărţit în mod egal între lucrări de infrastructură şi proiecte civile. În ceea ce priveşte lucrările publice, acestea reprezintă 90% din portofoliu, restul fiind lucrări private.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO