Companii

Antreprenori locali. Lanţul Cărtureşti mai pune pe harta extinderii librării la Cluj, Arad, Craiova şi Vaslui: „Continuăm să deschidem noi librării în provincie, consumul şi oferta editorială au crescut“. Cărtureşti, afacere pornită în anul 2000 de antreprenorii locali Nicoleta Dumitru şi Şerban Radu, a finalizat cu 55 mil. de euro anul trecut.

Compania a finalizat anul trecut cu afaceri de 55 milioane de euro iar pentru acest an estimează o creştere cu 10-20%, potrivit oficialilor. În iulie a deschis  o librărie la Zalău.

Compania a finalizat anul trecut cu afaceri de 55 milioane de euro iar pentru acest an estimează o creştere cu 10-20%, potrivit oficialilor. În iulie a deschis o librărie la Zalău.

Autor: Mirabela Tiron

12.09.2023, 00:07 85

♦ A deschis în acest an până în prezent patru librării noi în Târgu-Mureş, Bacău, Râmnicu Vâlcea şi în Zalău

Lanţul de librării Cărtureşti, controlat de Nicoleta Dumitru şi Şerban Radu, continuă să apese pe pedala expansiunii şi pune pe harta librării noi în Cluj-Napoca, Arad, Craiova şi Vaslui dar şi extinderi de unităţi existente, după ce a deschis în prima parte a anului librării noi la Târgu-Mureş, Bacău, Râmnicu Vâlcea şi  Zalău.

„La Cluj-Napoca vom deschide o librărie în centrul Muzeul Farmaciei (Casa Hintz), vrem să deschidem şi în Vaslui o librărie. Avem în plan să extindem librăria din mallul din Timişoara (Iulius Mall - n.red.), şi pe cea din ParkLake din Bucureşti“, a spus pentru ZF Şerban Radu, unul din cei doi acţionari ai lanţului de librării. În Arad şi Craiova urmează până la final de an să fie deschise două librării noi, în Vaslui prima librărie, iar în Chişinău compania va deschide până la final de an a treia librărie. La Timişoara urmează redeschiderea unei librării stradale, Cărtureşti Mercy.

Cărtureşti a accelerat expansiunea încă din 2019 prin deschiderea mai multor librării în provincie,  când a intrat cu magazine în centrul comercial din Sibiu, cât şi în centrele comerciale din Brăila şi Buzău, toate deţinute de fondul de investiţii NEPI-Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO