Companii

Antreprenori locali. Producătorul de material rulant Astra Vagoane Călători, controlat de Valer Blidar, a câştigat licitaţia de tramvaie de la Brăila: „Vom livra 6 tramvaie pentru Brăila“. A depus ofertă şi la licitaţia organizată de Galaţi pentru achiziţia a 10 tramvaie, un contract de 98 mil. lei fără TVA, pe care se bate cu turcii de la Bozankaya Otomotiv.

Desen: Romeo Răileanu
Valer Blidar, acţionar, Astra Vagoane Călători

Desen: Romeo Răileanu Valer Blidar, acţionar, Astra Vagoane Călători

Autor: Mirabela Tiron

09.10.2023, 10:00 4588

Compania Astra Vagoane Că­lă­tori, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de material rulant, con­trolată de Valer Blidar, a câş­tigat licita­ţia de tram­vaie de la Brăila, pentru care va produce încă 6 tramvaie, un con­tract în valoare de 60 de milioane de lei, potrivit oficialilor companiei.

„Am fost unicul ofertant la licitaţia de la Brăila şi urmează să ne înscriem şi la licitaţia de tramvaie de la Oradea, pentru 9 tramvaie. La Galaţi ne-am în­scris la licitaţia organizată pentru achi­ziţia a 10 tramvaie şi aşteptăm rezul­tatul“, a spus pentru ZF Gheorghe Sîrbu, directorul general al fabricii Astra Va­goane Călători.

La licitaţia de la Galaţi, un contract de 98 mil. lei fără TVA, s-au mai înscris şi turcii de la Bozankaya Otomotiv.

Astra Vagoane Călători a fost însă singurul ofertant la Arad, valoa­rea licitaţiei a fost de 200 de mili­oa­ne de lei la Arad, tramvaiele ur­mând să fie livrate în 48 de luni. La finalul anului trecut Primăria Arad a lansat licita­ţia pentru achiziţia de 25 de tramvaie, finanţarea urmând să fie asigurată prin Programul Operaţional Regional 2021-2027 şi PNRR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO