Companii

Anul 2021 a adus cele mai mari schimbări la conducerea principalilor jucători din industria auto: Dacia are din nou un director român, iar în premieră o femeie a preluat frâiele uzinei auto Ford de la Craiova. Condusă până de curând exclusiv de bărbaţi, industria auto locală începe să facă loc la vârf şi executivilor femei

Anul 2021 a adus cele mai mari schimbări la conducerea...

Autor: Bogdan Alecu

10.01.2022, 16:15 312

♦ Ele preiau funcţii de top management în cadrul marilor companii din domeniu, de la uzine - cum este cazul Josephinei Payne la Ford -, la comerţ - unde Amanda Zhang conduce Mercedes-Benz România, iar Cecilia Tudor, marca Renault.

Anul 2021 a adus un val nou de executivi în industria auto locală, puternic încercată atât de pandemie, cât şi de criza microcipurilor. Astfel, anul trecut a venit cu o premieră importantă: un executiv român la conducerea Dacia după aproape 20 de ani de management de top franţuzesc.

Tot la acest capitol, al schim­bărilor de management, 2021 a fost anul doamnelor în industria şi în piaţa auto locală. Condusă până de curând exclusiv de bărbaţi, industria auto locală începe să facă loc la vârf şi executivilor femei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO