Companii

În anul trecerii sub umbrela Saint-Gobain, producătorul de adezivi Duraziv şi-a majorat afacerile cu 24%, până la 180 mil. lei. Creşterea de peste 20% vine după ce, în anii anteriori, afacerile au crescut cu maximum 17% an la an

În anul trecerii sub umbrela Saint-Gobain, producătorul...

Producătorul de materiale de construcţii Duraziv şi-a majorat cifra de afaceri cu 24% în 2021, anul în care compania a intrat în portofoliul grupului francez Saint-Gobain. Astfel, rezultatul a ajuns 180 de milioane de lei, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe. Creşterea de peste 20% vine după ce, în anii anteriori, afacerile au crescut cu maximum 17% an la an.

Profitul din 2021 raportat de Duraziv a fost însă de 6,2 mil. lei, în scădere cu 25% faţă de anul precedent, numărul de angajaţi reducându-se şi el cu patru, până la 153.

Reprezentanţii companiei nu au răspuns solicitărilor ZF privind evoluţia businessului în 2021 şi planurile pentru 2022. În 2021, Saint-Gobain a cumpărat de la omul de afaceri Daniel Guzu producătorul de materiale de construcţii Duraziv, cu fabrici de adezivi, mortare, vopsele şi profiluri metalice în Popeşti-Leordeni. Saint-Gobain, noul proprietar al Duraziv, este o companie multinaţională franceză cu venituri de 1,5 de miliarde de euro în 2021 în România, iar prin această tranzacţie şi-a majorat cota de piaţă pe plan local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO