Companii

Aproape jumătate din străinii sosiţi în România anul trecut au venit în scopuri de business. Doar 1 milion de străini au venit să viziteze România şi să îşi petreacă vacanţele pe plan local

Numărul de străini ajunşi în 2023 a fost sub nivelul din 2019, când circa 2,6 milioane de străini şi-au petrecut vacanţele în destinaţiile locale.

Numărul de străini ajunşi în 2023 a fost sub nivelul din 2019, când circa 2,6 milioane de străini şi-au petrecut vacanţele în destinaţiile locale.

Autor: Miruna Diaconu

20.03.2024, 17:20 53

Străinii ajunşi în România în 2023 au cheltuit, în medie, 2.600 lei pe vacanţele pe plan local, cei mai mulţi bani au mers la cazare.

Aproape jumătate, mai exact 49,4%, dintre străinii ajunşi în unităţile de cazare clasificate din România au venit în scopuri de business, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. Anul trecut, circa 2,1 milioane de turişti străini s-au cazat în structurile locale, astfel că doar 1 milion de străini au venit să îşi facă vacanţele pe plan local şi să viziteze România.

Datele arată că piaţa turistică locală, concentrată pe zona de leisure, este mult mai mică. O pondere importantă o reprezintă turiştii veniţi în scopuri de business, care petrec doar 2-3 zile, iar aceştia vin, în general, doar în marile oraşe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO